Vergoedingen & Tarieven

Je behandeling bij de diëtist wordt in 2017 altijd vergoed.
Vanuit de basisverzekering krijgt iedereen 3 uur per kalenderjaar vergoedt. In de meeste gevallen zijn dit 4 afspraken.

Let op: Hierbij wordt wel aanspraak gemaakt op je eigen risico.

Sommige zorgverzekeraars hebben daarnaast in het aanvullende pakket nog extra uren dieetadvisering zitten. De uren vanuit de aanvullende verzekering worden pas gebruikt, nadat de uren uit de basisverzekering op zijn. Raadpleeg voor de zekerheid hiervoor de polisvoorwaarden van je eigen zorgverzekering.

Mocht je vergoeding op zijn, dan worden onderstaande tarieven gehanteerd:

Kort vervolg consult (15 minuten):
€ 15, 00

Lang vervolgconsult (30 minuten):
€ 30, 00

Overige cliëntgebonden werkzaamheden
€ 15, 00 per kwartier (bijvoorbeeld het beoordelen van een eetdagboekje of frequent beantwoorden van mail)

De diëtist is vanaf 2011 direct toegankelijk. Dit betekent dat je niet meer langs de huisarts hoeft om een verwijsbrief op te halen. Makkelijk toch?

Let op: De meeste zorgverzekeraars accepteren een behandeling zonder verwijsbrief, helaas niet alle verzekeraars. Lees de polisvoorwaarden van de zorgverzekering na of behandeling zonder verwijsbrief wordt geaccepteerd.

 

Vergoeding vanuit de ketenzorg

Wanneer je doorverwezen bent door de huisarts of praktijkondersteuner in het kader van de ketenzorg wordt er geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij diabetes, te hoog cholesterol of een hoge bloeddruk. Je huisarts, praktijkondersteuner of ik als diëtist kan je informatie geven of er bij jouw verwijzing sprake is van ketenzorg.

 

Bij een behandeling zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je bekijken door op onderstaande link te klikken. Als je op de link hieronder klikt kun je ze openen.

Tarieven voorlichting en workshops

Het is lastig om te zeggen wat de precieze kosten zijn van een voorlichting of workshop. Dit hangt namelijk helemaal af van je wensen en behoeftes. Je kunt daarom het beste contact opnemen zodat we alles door kunnen nemen. Op basis van deze informatie wordt er een vrijblijvende offerte opgemaakt..

Neem gerust contact op voor meer informatie!

 

Share This