Over ons

Als je naar de diëtist gaat, wil je graag weten met wie je te maken hebt. Wij zullen ons hieronder kort voorstellen en uitleggen waarom wij jou het beste kan helpen. Om jezelf diëtist te mogen noemen moet je de 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek afronden.

De titel diëtist is wettelijk beschermd, dus niet iedereen mag zich zomaar diëtist noemen. Om onze kennis goed op peil te houden volgen we regelmatig bijscholingen. Hierdoor zijn we beide kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Hierdoor ben jij zeker van kwalitatieve zorg en krijg je de behandeling vergoedt door de zorgverzekeraar.

Susan van Cruchten

Ik ben Susan van Cruchten en ben de eigenaresse van Eet- en Leefstijl. In 2014 heb ik de praktijk opgericht. Ik ben begonnen met 1 locatie (hoofdlocatie in Hengelo) en al snel volgden meerdere locaties.

Na de HBO opleiding tot diëtiste heb ik via een premaster de master gezondheidspsychologie gedaan. Tegenwoordig weet bijna iedereen namelijk wel wat ze moeten veranderen in hun voeding, maar lukt het niet om deze gedragsverandering vol te houden. Om jou dus beter te kunnen helpen kan ik deze extra kennis goed gebruiken! Veranderen is namelijk erg moeilijk en een extra steuntje in de rug is altijd prettig! Dus wat houdt je nog tegen?

Mijn werk vind ik leuk doordat ieder persoon uniek is, dus iedere behandeling ziet er anders uit. Ik hou ervan om samen te beslissen welke richting we inslaan met de behandeling. Op die manier sluit ik beter aan op je wensen en behoeftes en heb jij het gevoel je valkuilen te kunnen tackelen. Je beslist zelf veel dingen; ik sluit me daarbij aan en ondersteun waar nodig. Dit maakt mijn werk ook veelzijdiger doordat geen dag hetzelfde is. En dat maakt het leuk!

Ook vind ik het prettig om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes op voedingsgebied en te kunnen sparren/overleggen met collega diëtisten. Ik ben daarom lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, Diëtist in Twente en Dietisten Regio Deventer.

Specialisaties:
– Voeding in combinatie met psyche; eetgedrag, emotie-eten, eetproblemen, eetstoornissen en psychiatrische stoornissen.
– Begeleiding bij PDS middels FODMAP-dieet

 

Susan is vanaf december 2020 weer terug van zwangerschapsverlof en wordt tot die tijd waargenomen door Cindy Schutte (Markelo + Goor) en Carley (Hengelo + Boekelo).

Carley Albek

Ik ben Carley Albek en sinds oktober 2016 versterk ik de praktijk. Sindsdien heb ik mijn spreekuren uitgebreid. 

Ik heb in 2014 de opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond in Groningen. Ik heb mijn stage gelopen bij Diëtistenpraktijk Almelo en ook na afronding van de opleiding heb ik hier gewerkt. Tevens ben ik gediplomeerd doktersassistente, maar werk ik nu 4 dagen per week bij Eet- en Leefstijl als dietist.
Ik heb scholing gedaan over begeleiding van kinderen, waardoor ik mezelf kinderdietist mag noemen.

Specialisaties;
– Begeleiding van kinderen
– All-round dietist

Neem gerust contact op voor meer informatie!

 

Share This